baltaPrefectul judetului Buzau, Gabriel Balta, nu a stiut sa raspunda astazi presei care l-a intrebat ce localitati din judetul sau sunt in acest moment izolate din cauza caderilor de zapada.  „In momentul acesta sunt cinci localitati. Stim de Bradeanu, Valcele, si mai sunt trei. Nu le cunosc pe toate, nu stiu in amanunt”, a raspuns el presei.  Jurnalistii l-au intrebat pe prefect si de ce prefectura nu raspunde la telefon, Balta a raspuns: „N-am timp tot timpul sa raspund la telefoane”.

Problema lipsei de comunicare cu prefectura i-a fost ridicata si lui Dragnea de catre jurnalisti. Intrebat unde sa sune oamenii, intrucat la aceste institutii nu li se raspunde, acesta a replicat ca „eu nu cred ca la aceasta institutie nu se raspunde”. Presa s-a plans si de lipsa comunicarii catre presa de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, iar Dragnea a raspuns ca va rezolva aceasta situatie. „Sarcina pe care premierul mi-a dat-o este sa gestionez aceasta situatie, obiectivul este oamenii. Din fericire niciun om nu a murit din cauza unei eventuale lipse a interventiei autoritatilor”, a mai spus Dragnea.

Primarul comunei Breaza, Adrian Druga, a declarat, marti, pentru Mediafax ca a incercat in mai multe randuri sa ia legatura cu prefectul judetului Buzau pentru a-i comunica situatia din localitatea grav afectata de ninsori si viscol, insa nu a reusit sa stea de vorba cu acesta, spunandu-i-se, de la cabinet, ca „prefectul este in sedinta”.  Primarul a mai spus ca a incercat sa comunice aceeasi situatie si la ISU, insa i-a fost inchis telefonul.
În ceea ce privește localitatea Scutelnici, unde utilajele de intervenție care nu au motorină și sunt trase pe dreapta, prefectul a explica că sunt „două mașini care au lucrat toată noaptea și acum sunt oprite, oamenii care muncesc pe aceste utilaje mai trebuie să se și odihnească”. El a evitat să dea alte detalii, precizând că le au cei care administrează utilajele: „Nu pot să știu eu amânunte despre fiecare mașină…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.