Revenit după câteva zile libere, șeful de la Casa Albă, Leonard Dimian, a convocat o ședință fulger în cadrul căreia și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa de fermitate a autorităților competente în aplicarea legislației privind măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Prefectul a solicitat activități mai eficiente.

„Sâmbătă, 1 august 2020, prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, i-a convocat pe șefii structurilor și instituțiilor cu rol de control și cu competențe în gestionarea crizei SARS-COV2, pentru a identifica soluții suplimentare pentru eficientizarea eforturilor instituționale întreprinse pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus.
Un subiect important aflat pe ordinea de zi a fost punerea în aplicare a Hotărârii CJSU Buzău nr. 15/30.07.2020, prin care a fost stabilită obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice aglomerate. Prefectul Leonard Dimian a cerut intensificarea acțiunilor de control și, mai ales, aplicarea fără reținere a sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare pentru nerespectarea măsurilor speciale luate pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus.Reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a exprimat nemulțumirea față de raportul care există între constatarea vizibilă a nerespectării prevederilor legale cu privire la măsurile de protecție în contextul pandemiei și nivelul redus al măsurilor sancționatorii luate la nivelul județului Buzău. În acest sens, prefectul a cerut intensificarea acțiunilor de control în piețele și în târgurile din județ, precum și în alte zone cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populație.

Eficiența măsurilor luate în acest sfârșit de săptămână va fi unul dintre subiectele unei importante ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe care prefectul județului Buzău îl va convoca luni, 03.08.2020, în ședință extraordinară. Sunt luate în calcul măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului Coronavirus.Conducerea Direcției de Sănătate Publică a primit sarcina ca până luni să pregătească o evaluare de specialitate în ceea ce privește, printre altele, oportunitatea și necesitatea limitării programului de funcționare a teraselor și sălilor care organizează jocuri de noroc.

Prefectul Leonard Dimian face un nou apel la fiecare dintre cetățenii județului Buzău pentru a respecta cu strictețe măsurile de protecție absolut necesare: purtarea măștii în orice spațiu închis și în zonele publice aglomerate, păstrarea distanțării fizice, dezinfectarea frecventă a mâinilor.” , se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Buzău.

”Cheia succesului misiunii noastre de a scădea ritmul infectării este comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi, locuitori ai acestui județ. Este importantă și componenta controalelor și amenzilor pe care instituțiile competente le aplică, dar toate acestea sunt insignifiante dacă nu există, la nivelul cetățenilor, convingerea că în fața unui virus care a afectat întreaga lume trebuie să ne protejăm în fiecare clipă. În jurul nostru se infectează zilnic zeci de oameni, sunt internați la ATI pacienți în stare gravă, am atins capacitatea maximă de ocupare în spitalele suport COVID, înregistrăm decese ale cunoscuților noștri, unele societăți sunt nevoite să își suspende activitatea pentru că au devenit focare de Coronavirus. Nu este de glumit, oameni buni! Respingeți încercările din ce în ce mai numeroase de a nega existența virusului, nu renunțați la a vă proteja pentru că o faceți în defavoarea voastră!Am peste 20 de cunoscuți, unii dintre ei prieteni foarte buni, care au fost victimele virusului și care suferă și în acest moment efectele sale. Haideți să fim responsabili, numai așa ne putem proteja pe noi și pe cei dragi!”, a transmis prefectul Leonard Dimian buzoienilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.