Prefectul Leonard Dimian a ales să își prezinte bilanțul săptămânal, sub forma unui jurnal online, care cuprinde sinteza activităților zilnice din cadrul instituției. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a scris, astăzi, o retrospectivă a săptămânii 31 august- 6 septembrie.

Dragi buzoieni,

În prima săptămână de toamnă, am avut parte de zile încărcate, alături de colegii mei din Instituția Prefectului, pe diferite subiecte de interes, de la alegerile locale din 27 septembrie, la pregătirile pentru noul an școlar. De asemenea, zilnic suntem preocupați de gestionarea situației COVID-19, la nivelul județului Buzău, așa că suntem în permanentă legătură cu celelalte instituții.

În rândurile de mai jos, vă prezint un capitol din ”Jurnal de Prefect”:

Luni, 31 august:

Am pornit săptămâna cu o serie de activități interne, cum ar fi ședința cu șefii serviciilor din Prefectura Buzău, în cadrul căreia am discutat obiectivele săptămânii. Apoi am condus lucrările ședinței Colegiului Prefectural, care a avut pe ordinea de zi trei proiecte importante. Câteva ore mai târziu, am prezidat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde a fost adoptată Hotărârea nr. 18, care prevede reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.Marți, 1 septembrie:

Am convocat o ședință pe tema pregătirii alegerilor locale din 27 septembrie pentru că avem de-a face cu o complexitate mare în ceea ce privește organizarea acestora, iar exercitarea dreptului de vot în deplină sigranță sanitară este prioritatea noastră.

Miercuri, 2 septembrie:

La mijlocul săptămânii, am avut o ședință de lucru alături de colegii din Prefectură desemnați să participe la seria de controale derulate în unitățile de învățământ din Buzău. Totodată, am avut discuții cu diverse instituții despre gestionarea situației COVID-19 în Buzău. Iar spre orele serii, am venit în sprijinul DSP și am mobilizat forțele MAI, care au ajutat la descărcarea celor peste 1,3 milioane de măști de protecție distribuite la nivelul județului nostru.

Joi, 3 septembrie:

Am început ziua cu o ședință alături de colegii din Serviciul Juridic din cadrul Instituției Prefectului și am avut ca subiect principal pregătirea acestora pentru perioada în care se vor deplasa în toate comunele județelui și vor fi prezenți la ședințele de constituire a consiliilor locale, după finalizarea alegerilor locale.Apoi am participat la videoconferința condusă de dl. Gheorghe Sorescu, secretar de stat MAI și de dl. Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președinte AEP, unde au fost atinse puncte extrem de importante, precum paza secțiilor de votare sau măsurile de igienă și protecție ce trebuie adoptate în timpul procesului electoral. După încheierea videoconferinței, am organizat o ședință alături de membrii Comisiei tehnice județene pentru a pune la punct toate detaliile astfel încât alegerile din 27 septembrie să se desfășoare fără sincope.

Vineri, 4 septembrie:

Ziua de vineri a debutat cu ședința alături de structurile MAI, unde am discutat despre acțiunile desfășurate cu scopul de a preveni și limita îmbolnăvirile COVID-19. De asemenea, am solicitat să se ia toate măsurile astfel încât în timpul procesului electoral să nu apară incidente nedorite.Ulterior, am avut o ședință alături de conducerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, căreia i-am solicitat ca luni, pe 7 septembrie, să îmi prezinte raportul complet care vizează rata incidenței cumulate de transmitere a noului Coronavirus, în baza căruia vom decide asupra modului de desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Buzău.a scris șeful de la Casa Albă, pe pagina sa de facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.