Ieri, conducerea Prefecturii Buzău a participat, alături de alți responsabili în organizarea și desfășurarea alegerilor locale de la nivelul județului Buzău, la o videoconferință cu M.A.I., în cadrul căreia a fost prezentat stadiul pregătirilor pentru scrutinul din data de 27 septembrie. 

“În perioada următoare, vom acorda o atenție deosebită organizării alegerilor locale, în cele mai bune condiții de siguranță. În acest sens, conducerea Instituției Prefectului-Județul Buzau a participat la o ședință, în sistem videoconferință, condusă de dl. Gheorghe Sorescu, secretar de stat MAI, la care a participat și dl. Constantin-Florin Mituleţu-Buică, președintele AEP.Au fost atinse mai multe puncte extrem de importante, pe care Prefectura Buzau este gata să le implementeze, fără probleme. În primul rând, s-a discutat despre paza secțiilor de votare. Apoi, mare accent va fi pus pe regulile de igienă și protecție, foarte stricte, din cauza pandemiei cu care ne confruntăm.Toate secțiile de votare vor fi dotate cu tablete, pentru un proces electoral eficient și pentru introducerea datelor cu precizie. Președinții de secții, locțiitorii acestora, dar și operatorii de calculatoare vor fi pregătiți, fiind și varianta instruirii online, pentru siguranța tuturor celor implicați.Este cert ca vom avea primele alegeri din istoria României care se vor axa pe protecția sanitară atât a votanților, cât și a celor din secțiile de votare.

Cu multă grijă și responsabilitate, procesul electoral va decurge bine și fără evenimente!” , spun oficialii Prefecturii Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.