elevi la scoala

Începerea noului an școlar aduce emoții nu doar elevilor, ci mai ales părinților ale căror buzunare încep să se golească. Pe lângă rechizite și uniforme, părinții sunt siliți să suporte și investițiile necesare în amenajarea sălilor de clasa. Pe lista cheltuielilor pentru inceperea noului an scolar, parintii trebuie sa puna si banii solicitați de cadrele didactice pentru amenajarea sălilor de clasa. Cu cât școala este mai bine poziționată, cu atât pretențiile sunt mai ridicate, astfel că se ajunge chiar la sume ce depășesc 300 de lei de copil, în cel mai fericit caz. În timp ce părinții își bat capul de unde să mai scoată bani, oficial, astfel de practici sunt interzise. De aceeași părere este și șeful învățământului buzoian Dumitru Ene.

„Nu se interzice donarea unor sume de bani de către părinţi, către şcoli. Nu poţi interzice părintelui dacă el vrea să contribuie cu o sumă, dar aceste sume trebuie să intre în şcoală prin asociaţia de părinţi şi trebuie evidenţiate cu document oficial. Se interzice ca aceste sume să fie gestionate de către cadrele didactice. Sumele se fiscalizează şi ele pot fi folosite în interesul copiilor, dar nu în regim neoficial”, a declarat Dumitru Ene.

Potrivit aceleiaşi surse, destinaţia banilor trebuie stabilită de către părinţi, care ar putea folosi sumele strânse pentru organizarea de excursii pentru olimpici, achizi­ţionarea de aparatură care înlesneşte procesul educativ.

Comitet de părinți constituit ad-hoc în primele zile de școală, tocmai din cauza fondului clasei. Cât despre document oficial, iarăși se ridică multe semne de întrebare, deoarece, comitetul de păriți nu este o organizație legal constituită.

Cheltuielile părinților nu se opresc aici. Ei vor trebui să scoată bani și pentru naveta elevilor, având în vedere că restanțele Ministerului Educației către transportatori sunt în acest moment de ordinul mai multor miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.