Biblioteca Județenă „V. Voiculescu” Buzău, instituție de cultură ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, organizează ??????, 7 ?????????, ?? ?? ??? 15.00, ?? ???????? ????, ?̂???̂?????? ?? ??????? ?????????? ??????.. Evenimentul deschide seria manifestărilor din cadrul Zilelor Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, ajunse anul acesta la cea de a XXXIV-a ediție.

Unul dintre cei mai apreciați și populari teologi români, Constantin Necula va susține conferința cu tema „???????-? ?? ?????? ?????????? ????? ????? ?????”.

Evenimentul va avea loc în una din sălile Cinematografului „Happy Cinema” din Galleria Mall.

???? ???? ??????? ?????????? ???????

Preotul Constantin Necula este unul dintre cei mai populari și apreciați preoți români, prezent în conferințe cu un auditoriu uriaș, în emi¬siuni de televiziune, dezbateri în presă și autor a numeroasele cărți.

Se implică voluntar în acțiuni de caritate, este președintele onorific al asociației „Crucea albastră”, care preia cazuri de adicții din toată țara (de alcool, de droguri și de jo¬curi de noroc), a participat la acțiunile asociației „Sus inima!”, iar de la izbucnirea războiului ruso-ucrainean s-a implicat, alături de mai bine de 60 de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, împreună cu „Crucea Roșie” Sibiu, în tot ceea ce presupunea ajutorul refugiaților în fața războiului.

E pasionat de sport și a jucat handbal și fotbal, ascultă muzică rock și a făcut această confesiune într-un moment delicat, după tragedia din Colectiv.

Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine – franceză, italiană, germană – și numeroase recenzii.

????????? ??????? „?????? ??????????” ?? ???? ??????

Pe lângă întâlnirea cu preotul Constantin Necula, manifestărie dedicate patronului spiritual al Bibliotecii Județene Buzău vor continua astfel:

• ??????, 7 ?????????, ?? ?? ??? 16.00 – depunerea unei coroane de flori la bustul lui Vasile Voiculescu din parcul cu același nume, situat în spatele Palatului Comunal;

• ??̂???̆??̆, 8 ?????????, ??? 10.30 – la Casa Memorială „Vasile Voiculescu” de la Pârscov va avea loc festivitatea de premiere a Concursului Național de Creație Literară „V. Voiculescu”, în cadrul căreia Biblioteca Județeană oferă Marele Premiu la secțiunea „Proză”;

• ???, 13 ?????????, ??? 11.00 – la Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” din Slobozia, în cadrul Salonului Anual de Carte, va avea loc un schimb cultural între scriitorii ialomițeni și cei buzoieni;

• ????̦?, 25 ?????????, ??? 11.00 – la sediul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, la Galleria Mall, va avea loc evenimentul „Scriitori buzoieni în saloanele bibliotecii”, constând în lansarea celor mai recente cărți ale scriitorilor Nicolai Tăicuțu, Valeria Manta Tăicuțu, Tudor Cicu, Stan Brebenel, Titi Damian;

• ???, 3 ?????????, ??? 11.30 – la sediul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, la Galleria Mall, va fi organizată, în parteneriat cu Colegiul Național „B. P. Hasdeu”, sesiunea de comunicări și referate ale elevilor, cu tema „Viața și opera lui Vasile Voiculescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.