Masura luată de prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea, de a nu permite primarului şi preşedintelui Consiliului Judeţean să se adreseze buzoienilor de 1 decembrie, Ziua Naţională a României, genereaza reactii dure atat din partea cetaţenilor, cât şi din partea oamenilor politici şi şefilor de instituţii.

„1 Decembrie este ziua NATIONALA a TUTUROR romanilor. Din pacate, la Bucuresti, in disprețul romanilor si al respectului fata de instituțiile fundamentale ale statului, presedintele Klaus Iohannis invita pe cine poftește. La Buzău, ca sa-l mulțumească pe seful cel mare, prefectul Aurelia Mitrea vrea sa-l lase doar pe Teodor Atanasiu sa vorbeasca. PNL vrea sa confiște 1 Decembrie si sa faca scandal.

1 Decembrie este ziua TUTUROR romanilor. Este o sărbătoare. Si un prilej ca politicienii sa arate mai multa unitate, sa lase la o parte certurile.

PSD va participa la acesta sărbătoare si va asista la ceremonie din mijlocul romanilor. Voi sta impreuna cu primarul ales al Buzăului Constantin Toma si cu presedintele PSD Marcel Ciolacu. Vom avea invitați mai multi primari din județ. Vom sărbători alături de romani!

Vreau sa le spun buzoienilor ca vom avea grija ca aceasta manifestare sa se desfășoare in liniște, asa cum a fost mereu!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

3 COMENTARII

 1. Ziua de 01 Decembrie nu trebuie confiscata de nimeni,nici de presedinte dar nici de prefect sau de alt cineva .
  Rusine sa le fie .

 2. Aceasta știre se încadrează la categoria „previziuni politicianiste”; nu am înțeles cum poți sa arunci atâtea bombe in piață care nu explodează si se fâsâie, scoțând numai fum roșu. Daca prima a fost cea cu „softurile AEP”, acum alta cu efect înainte de a fi publicat programul zilei naționale. Cel puțin pe pagina Instituției prefectului nu am găsit nimic oficial, prin care se fie discriminați cetățenii buzoieni. Așa ca ne vedem la eveniment fără nici-o problema.

 3. In lumea intreaga,primarul este cel care conduce ceremoniile.Dar se pare ca nu in Romania.
  Nu va faceti probleme cu un presedinte neamt si cu ordine de la Buxelles mergeti incet incet sa
  deveniti chiriasi in propria tara.Exact ca acum 150 de ani.Lozinca pentru Tarile Romane fiind;
  ” Tara frumoasa! Are nevoie de propietar!! Sarbatori fericite,au altii grije de voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.