Președintele Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu, a programat întâlniri cu primarii din județ, pentru a identifica prioritățile edililor locali pentru acest an, înainte de aprobarea bugetului pentru 2013.

Este foarte important să avem aceste consultări, pentru a identifica nevoile și prioritățile locuitorilor din fiecare comună. Din bugetul aferent acestui an vreau să alocăm fiecărei localități, în măsura posibilităților, o sumă de bani cu care să poată să rezolve principalele probleme ale comunității locale”, a declarat Cristi Bîgiu.

În urma discuțiilor avute cu primarii, s-au profilat trei domenii de interes pentru comunitățile locale: infrastructura de transport, apă și canalizare și reabilitarea și modernizarea școlilor din comune.

Așa cum am anticipat, drumurile reprezintă principala preocupare a primarilor. Știm cu toții că trebuie să îmbunătățim infrastructura de transport. Sunt zone în județ deosebit de frumoase, cu potențial turistic, dar în care nu se poate ajunge, sau accesul este îngreunat. Vreau ca 2013 să fie punctul de plecare pentru remedierea acestei situații”, a spus Cristi Bîgiu.

Președintele Consiliului Județean a arătat că pe lângă infrastructură, celelalte două domenii majore de interes, canalizarea și școlile, reprezintă puncte cheie pentru majoritatea primarilor cu care s-a întâlnit.

Vreau ca începând din acest an să reușim, treptat, să îmbunătățim calitatea vieții locuitorilor județului. Este adevărat că nu vom putea face totul dintr-o dată, că este nevoie de timp și de bani, dar cred că dacă vom canaliza eforturile și investițiile în proiectele menționate vom reuși”, a arătat Cristi Bîgiu.

Președintele CJ consideră că astfel de consultări ar trebui să devină o constantă a activității oricărui ales local.

La începutul acestui an am lansat o dezbatere pe o rețea de socializare prin care am invitat cetățenii județului să discute probleme cu care se confruntă, pentru a vedea care sunt principalele proiecte pe care aceștia le doresc implementate. Numărul mare de răspunsuri și implicarea oamenilor mi-au arătat că aceste consultări sunt benefice și vreau să asigur cetățenii, încă o dată, că părerile lor nu vor fi trecute cu vederea”, a mai spus Cristi Bîgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.