Reporter: Recent, ați decis înființarea unei fundații a Consiliului Județean. De ce ați luat această hotărâre?

Președintele Consiliului  Județean Buzău, Cristi Bîgiu: Sănătatea reprezintă un domeniu prioritar pentru mine și cred că îmbunătățirea serviciilor din sănătate este o condiție a creșterii calității vieții cetățenilor.

Pentru îmbunătățirea serviciilor medicale însă este nevoie și de fonduri, dar, având în vedere că acestea sunt limitate, am propus buzoienilor să încercăm cu toții să contribuim pentru ca bunicii, copiii și părinții noștri să poată beneficia de o schimbare în bine.

Reporter: Care este scopul acestei fundații?

Președintele Consiliului  Județean Buzău, Cristi Bîgiu: Îmi doresc ca prin intermediul acestei fundații noi, buzoienii, să reușim să ne ajutăm singuri. Cei mai mulți dintre noi completăm, anual, acel formular prin care direcționăm 2% din impozitul pe venit către anumite fundații sau ONG-uri.
Sunt și multe firme care, de asemenea, direcționează o parte din impozitul pe profit către fundații, asociații sau ONG-uri. Propunerea mea este ca aceste sume să meargă spre spitalele din județul Buzău pentru că fiecare dintre noi ajunge, într-un moment sau altul, să aibă nevoie de servicii medicale. Ceea ce este foarte important de reținut este că cei care vor contribui nu vor plăti nimic în plus față de ceea ce plătesc acum. Este vorba doar despre redirecționarea unei părți din impozitul pe venit sau pe profit. Aceste sume se duc oricum către stat.

Și, în aceste condiții, de ce să nu folosim acești bani pentru comunitatea în care trăim? Sunt sigur că ne dorim cu toții să avem parte de servicii dintre cele mai bune, iar această acțiune își propune tocmai acest lucru: îmbunătățirea serviciilor medicale, cu ajutorul fondurilor strânse.

Reporter: Cum îi puteți asigura pe buzoieni că fondurile vor fi folosite exclusiv pentru spitale?

Președintele Consiliului  Județean Buzău, Cristi Bîgiu: Vreau să asigur pe toată lumea că fiecare demers al acestei fundații va fi făcut public. Fiecare plată sau acțiune a fundației va fi publică.

Actul constitutiv al Fundației, care se va numi Communitas Buzău, a fost publicat, și am pus pe pagina mea de Facebook linkul către acesta, pentru a fi consultat de orice persoană interesată.

Am făcut deja lucruri bune împreună cu buzoienii atunci când am strâns bani pentru secția de pediatrie și pentru cursul de ecologie destinat elevilor și mă bucur că au răspuns pozitiv apelului meu într-un număr atât de mare. În urma acestor acțiuni au fost achiziționate un autoclav de sterilizare a biberoanelor, 2 monitoare pentru funcții vitale, un electrocardiograf, 2 nebulizatoare și alte aparate necesare secției de pediatrie.

 

De această dată îi îndemn să doneze 2% din impozitul pe venit către spitalele din Buzău, bani care oricum se duc spre fundații și proiecte sociale. Buzoienii nu vor trebui să plătească nimic în plus, ci doar să direcționeze acei 2% către spitale. Cred că e mai bine ca acești bani să rămână în Buzău și să ajungă la spitale.

Reporter: Când vor fi finalizate demersurile pentru înființarea acestei fundații și când vor putea începe buzoienii să completeze formularele necesare?

Președintele Consiliului  Județean Buzău, Cristi Bîgiu: Până la sfârșitul acestei luni sau, cel târziu, la începutul lunii mai, vom finaliza procedura de înființare a fundației Communitas Buzău. Sunt anumiți pași legali care trebuie respectați în acest demers. Vom anunța buzoienii când va fi gata și îi vom informa despre demersurile necesare pentru direcționarea impozitului pe venit și pe profit către spitalele buzoiene. Sunt convins că împreună vom reuși să îmbunătățim condițiile din spitale!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.