Locuri de muncă, investiții în infrastructură, reabilitarea podului de la Vadu-Pașii, renovarea secției de primiri urgențe a Spitalului Județan, reabilitarea infrastructurii școlare și nu în ultimul rând deschiderea Maternității – sunt priorități pentru șeful administrației județene.

   Cristi Bîgiu a prezentat după ședința extraordinară a CJ de aprobare a bugetului județului, proiectele pe care le are pentru comunitatea buzoiană în acest an.

   Președintele Consiliului Județean a avut ieri o întâlnire cu toți primarii din județ iar în cadrul discuțiilor cu aceștia a dat asigurări că din partea CJ vor avea tot sprijinul pentru proiectele pe care aceștia le au.

”  I-am asigurat că vor avea sprijinul meu total și se vor putea baza pe aparatul propriu al CJ pentru realizarea proiectelor pe care le au. Sumele pentru localități au fost atribuite nu pe criterii politice. Din discuțiile cu primarii am văzut că sunt foarte multe proiecte, nu toate se vor putea face anul acesta. Le-am recomnadat să apeleze la resursele alternative din fonduri europene. Avem comunități în județ care au realizat multe obiective cu fonduri europene și aș exemplifica cu Smeeni, Glodeanu Sărat, Săpoca. De altfel și Consiliul Județean a apelat la acest ajutor al fondurilor europene. Muzeul Județean este făcut cu bani europeni. Cu bani euroepni se face diferența între o comunitate care trăiește bine și oferă toate condițiile locuitorilor ei. Cea mai mare problemă a oamenilor însă este lipsa locurilor de muncă ” a subliniat Președintele CJ.

   Cristi Bîgiu a continuat în același spirit constructiv expunerea despre prioritățile pe care le are în fruntea administrației județene.

În primul rând mă interesează crearea de locuri de muncă, atragerea de investitori și implicit pentru a aduce investitori, reabilitarea infrastructurii. Podul de la Vadu Pași este o altă prioritate, în una-două săptămâni vor fi publicate pe SEAP documentele pentru începerea licitațiilor. În acest an vom investi în renovarea SJU, vom reabilita secția de primiri urgențe care are o capacitate destul de mică. Tot anul acesta vom face investiții și în infrastructura școlară și nu în cele din urmă vom face tot posibilul ca Maternitatea să devină funcțională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.