După 10 ani în care sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară ”Casa Vergu Mănăilă” a trecut prin diverse procese de reparații și igienizări, buzoienii pot vizita din nou expoziția de bază.

Doina Ciobanu, fost director al Muzeului Județean, a remarcat că, din păcate, folclorul și tradițiile populare adevărate sunt pe cale de dispariție.

Casa Vergu Mănăilă, una dintre cele mai vechi clădiri din Buzău, este locul cel mai potrivit pentru a adăposti o colecție etnografică de o asemenea valoare lucru remarcat și de primul ei vizitator, președintele Consiliului Județean Buzău.

„Casa Vergu Mănăilă deschisă din nou publicului, cu expoziția permanentă „Locuința tradițională din zona Buzăului”! Vizitarea acestei secții a Muzeului Județean Buzău este o lecție de etnografie, tradiție și istorie locală, care ne ajută să nu ne uităm niciodată rădăcinile.”, a declarat Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.
Rând pe rând, începând cu holul, au fost vizitate bucătăria, camera de lucru, camera de dormit și cea de oaspeți, toate mobilate conform tradiției, numai cu obiecte originale, adunate de-a lungul anilor. Colecția etnografică ”Casa Vergu Mănăilă” este deservită de un muzeograf, un conservator și un custode de sală și poate fi vizitată în fiecare zi, în afară de luni, între orele 10 și 18.

Ca și la sediul central al Muzeului Județean și aici trebuie respectate toate regulile și restricțiile care funcționează în legătură cu prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.