Chiar dacă emoțiile de început au fost foarte mari, absolvenţii de clasa a XII-a au trecut cu bine de prima probă a examenului de Bacalaureat. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, ieri se prezentaseră, în cele 13 de centre de examinare, aproape 2.000 candidaţi. Subiectele au fost neaşteptat de simple, după cum au susţinut candidaţii, la ieşirea din examen, care se aşteaptă ca la proba de testare a competenţelor la Limba şi Literatura Română să obţină cele mai bune calificative.

Examenul s-a desfăşurat în strictă concordanţă cu normele impuse de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului. Candidaţii au sosit la centrele de examinare începând cu orele 8.00 dimineaţa, iar la ora 9.00 a început examinarea. După ce au tras la sorţi subiectul, candidaţii au avut la dispoziţie cel mult 15 minute, timp în care au putut să schiţeze pe o ciornă ideile principale, pentru ca apoi să le dezvolte în faţa profesorilor din comisia de examinare. Rezultatele obţinute de candidaţi în cadrul primei probe a examenului de Bacalaureat au fost afişate aseară.

Potrivit reprezentanţilor din Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, ieri până la  orele 15.00, se prezentaseră în cele 13 de centre de examinare aproape 2.000 de candidaţi. Prima probă, cea de testare a competenţelor la Limba şi Literatura Română va continua şi astăzi, cu testarea ultimilor candidaţi, în ordine alfabetică. „Prima zi a examenului de Bacalaureat, s-a desfăşurat în condiţii bune. Comisiile au raportat rezultatele obţinute de candidaţi imediat după terminarea examinării. De asemenea, inspectorii şcolari au monitorizat derularea probei în fiecare centru de examen și nu au fost niciun fel de incidente”, a declarat inspectorul şcolar general Florina Stoian.

În perioada 13 – 17 iunie, candidaţilor le vor fi evaluate competenţele în domeniul informaticii. În perioada 20-23 iunie absolvenţii susţin proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină. Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat este programată pe 27 iunie, iar pe 29 iunie candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului. Pe 1 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului, urmând ca pe 3 iulie să afle rezultatele.

Cei nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii a doua zi în intervalul orar 08.00- 12.00, rezultatele finale afişându-se pe 8 iulie. Absolvenţii care nu vor reuşi să promoveze examenul de Bacalaureat în această sesiune mai au o şansă în sesiunea din toamnă care debutează în perioada 11- 15 iulie cu înscrierea candidaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.