Este vinovat dar rămâne în libertate. Expertiza tehnică cerută de procurori a arătat că primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, este responsabil de accidentul în urma căruia o adolescentă şi-a pierdut viaţa şi o alta a fost
rănită. 
Procurorii Parchetului Judeţean Buzău au cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului din Cernăteşti, dar judecătorii Tribunalul Buzău au respins propunerea şi au dispus doar interdicţia de a părăsi localitatea. Procurorii au făcut recurs.


În data de 21 mai, de Sf. Constantin şi Elena, primarul localităţii buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, aflat la volanul maşinii personale, a provocat un accident rutier în timp ce efectua o triplare. Şercăianu a pierdut controlul Jeep-ului, a ieşit în afara şoselei unde a lovit două adolescente şi a dărâmat un stâlp de electricitate. Una dintre victime, o adolescentă de 15 ani, a murit, cealaltă este încă internată la un spital din Capitală. 

Rezultatul expertizei a scos la iveală faptul că Valerică Șercăianu circula la
momentul producerii accidentului cu 91 de kilometri la oră, iar la testarea cu aparatul Drager alcoolemia lui Valerică Șercăianu a ieşit de 0,38 mg alcool per litru în aerul expirat.  Testele efectuate la Medicina Legală au reliefat alcoolemii de 0,8 și 0,65 g alcool pur în sânge, la diferență de o oră și 25 de minute. Șercăianu a fost reținut în aceeaşi seară pentru ca după 24 de ore să fie eliberat, procurorii solicitând expertiză tehnică.

 

Se pare că primarul din Cernăteşti are la activ trei sancţiuni pentru conducere sub influenţa alcoolului, trei evenimente rutiere soldate cu pagube materiale și numeroase încălcări ale regimului de viteză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.