După ce ieri a fost trimis în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu, astăzi, primarul Constantin Boşcodeală a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Potrivit unui comunicat ANI, acesta a fost în stare de incompatibilitate în perioada mai 2010 – martie 2013, când a deținut calitatea de reprezentant al Municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. „AQUAFOR” S.A. Buzău.

“Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 mai 2010 – 12 martie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Municipiului Buzău, Jud. Buzău, și calitatea de reprezentant al Municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. „AQUAFOR” S.A. Buzău.

Astfel, BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare”, se arată în comunicatul făcut public astăzi de ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.