Accident grav astăzi pe DJ 203 D, în afara localității Maxenu. Vinovat se face primarul comunei Smeeni, Andrei Ion, care, aflat la volanul mașinii sale, într-o curbă, încercând să depășească o mașină și o căruță, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de o autospecială macara.

Întâmplarea face ca în mașina edilului să se afle două persoane, o femeie de 30 de ani și fiica acesteia, în vârstă de 7 ani, din Țintești, pe care primarul le luase la ocazie. Primarul din Smeeni, Andrei Ion, se îndrepta spre Buzău când s-a produs nenorocirea.

Impactul a fost extrem de puternic, atât femeia cât și fiica acesteia fiind rănite. Cele două pasagere au fost transportate de urgență la Spitalul Județean Buzău pentru îngrijiri medicale. În stare mai gravă pare să fie femeia de 30 de ani, care s-a lovit la cap în momentul impactului, iar medicii urmează să decidă dacă o vor transfera la un spital din Capitală. Fețița are o tăietură la genunghi și este în afara pericolului.

Primarul Andrei Ion susține că nu a observat autospeciala care venea din sens opus în momentul în care a intrat în depășirea mașinii si a căruței. Edilul a fost testat cu aparatul Drager care a arătat că Andrei Ion nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.