Un accident produs dintr-o cauza mai putin obisnuita a avut loc zilele trecute pe DN 10, in apropiere de Cislau, un autoturism care rula pe sosea iesind de pe carosabil si izbindu-se puternic de un copac de pe marginea drumului, incidentul soldandu-se cu ranirea a doua femei aflate in masina.
La volanul masinii se afla Dumitru Matei, care, inainte de a pleca la drum, verificase ca orice sofer constiincios starea motorului, nivelul uleiului si al lichidului de racire, pentru a se asigura ca nu exista riscul de a ramane in pana pe drum, calatoria pe care urma sa o faca impreuna cu doua cunostinte care il insoteau anuntandu-se a fi una destul de lunga.
In ciuda acestor masuri de precautie bine venite, omul a ignorat un aspect minor, care avea sa se dovedeasca factorul principal ce a dus la producerea accidentului ce a avut loc in apropiere de Cislau. Concret, soferul a inchis capota dar a facut-o cu prea multa „blandete”, fara a o tranti putin mai tare, astfel incat aceasta sa fie prinsa cu siguranta. In plus, nici nu a verificat daca aceasta s-a inchis cum trebuie si a pornit la drum la orele pranzului.
O bucata de drum, capota a ramas inchisa, fara a-i da nimic de banuit soferului, insa, in momentul in care masina se apropia de Cislau, capota neasigurata s-a deschis, impinsa de curentii de aer, obturand total vizibilitatea soferului, care astfel nu a mai putut sa vada nimic prin parbriz. In plus, omul a fost total luat prin surprindere in momentul in care capota s-a deschis brusc, asa ca a tras instinctiv de volan spre dreaptea. Derutat si lipsit de vizibilitate, e lesne de inteles ca a pierdut controlul directiei si astfel masina a iesit de pe carosabil si s-a izbit puternic de primul pom aparut in cale.
Socul impactului a fost din plin resimtit de cele doua pasagere care se aflau in vehicul impreuna cu soferul, acestea suferind mai multe traumatisme. La scurt timp au fost transportate la spitalul din Nehoiu, unde au primit ingrijiri medicale, starea in care se aflau neimpunand internarea. Scapat teafar, soferul s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.
Acesta este doar unul dintre accideentele grave petrecute in zona localitatii Cislau. Ingrijorate, autoritatile incearca sa gaseasca o solutie pentru reducere numarului de accidente in comuna lor.
“Suntem chiar ingrijorati. Numai anul acesta la noi in comuna au fost 5 accidente grave si trebuie sa gasim o solutie sa stopam acest fenomen. Am vorbit si cu politistii din comuna, vom luat legatura, daca este nevoie si cu cei de la judet sa intensifice numarul masinilor pe traseu, sau san e ofere o solutie san u se mai intample astfel de nenorociri”, ne/a declarat Dumitru Mitroiu, primarul comunei Cislau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.