Primarul comunei Săgeata, So­rin Tănase, este la un pas distanță de a-și pierde mandatul la numai câteva luni de la reinvestire. Primarul a atact decizia ANI care îl declara incompatibil la toate forurile judecătorești, inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție, ultima ca­le de atac a deciziei. Agenției Na­ționale de Integritate a anunțat că cazul primarului din Săgeata se constată existența stării de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât „a deținut simultan cu funcția de primar, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul TĂNASE P. SORIN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003“. Mai exact, primarul comunei Săgeata s-a aflat în incompatibilitate încă de la preluarea mandatului, din vara lui 2012 fiindcă nu a putut renunța la PFA-ul pe care l-a înființat înainte de a deveni primar, întrucât ar fi beneficiat de o finanțare nerambursabilă pe care ar fi fost obligat să o restituie da­că ar fi închis PFA-ul respectiv.

În luna mai 2014, Sorin Tă­nase a contestat, la Curtea de Apel Ploiești, decizia ANI, iar după zece luni de proces, contestația i-a fost respinsă ca fiind tardiv formulată. Hotărârea a fost atacată, iar după un an și jumătate, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să-i anuleze recursul la sentința pronunțată de Curtea de Apel Ploiești. Hotărârea este definitivă, iar decizia ANI rămâne și ea valabilă. „Decizia nr. 2488/06.10.2016. Anulează recursul declarat de reclamantul Tănase Sorin împotriva sentinței nr. 29 din 11 februarie 2015, pronunțată de Curtea de Apel Ploiești – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal. Fără nicio cale de atac“, se precizează în sentința ÎCCJ.

Sorin Tănase a mai depus, la Curtea de Apel Ploiești, o cerere de revizuire a sentinței pronunțate în cazul său de această instanță în februarie 2015, sentință pe care a contestat-o și, astfel, a putut să participe la alegerile din 2016, pe care le-a și câștigat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.