Primarul suspendat de la Cernătești, Valerică Șercăianu, pus în libertate de magistrații Judecătoriei Buzău. Soluția a fost dată vineri în Camera de Consiliu, cu drept de recurs din partea procurorilor în 24 de ore de la comunicare. Procurorii nu au mai atacat decizia aşa că edilul a fost eliberat din arest preventiv.

„În baza art. 300/1 raportat la art. la art. 145 c.p.p. înlocuieşte măsura arestării preventive în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Ş. V., în prezent arestat în Arestul IPJ Buzău, cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 8 din data de 10.06.2013 al Tribunalului Buzău, dacă nu este arestat în altă cauză. Pe durata măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea inculpatul este obligat să respecte obligaţiile prevăzute de art. 145 al.1/1 c.p.p. , respectiv : – Să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – Să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv Secția de Poliție Rurală Berca care arondează comuna Cernătești, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; – Să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura ; – Să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de armă ; In baza disp. art. 145 alin. 1 ind.2 lit. c si d C. pr. pen., instanta impune inculpatului obligarea respectării următoarelor măsuri: – să nu se apropie de celălalt învinuit, de martorii audiați în faza de urmărire penală și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect; – să nu conducă niciun vehicul; În baza art. 145 al.2/2 şi art. 145 al.3 c.pp.. atrage atenţia inculpatului Ş. V. că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor şi măsurilor stabilite, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive . În baza art. 145 al.2/1 c.p.p. o copie de pe prezenta încheiere se va comunica inculpatului, Sectia de Politie Rurala Berca, Jandarmeriei, Poliţiei Comunitare, organelor competente să elibereze paşaportul, organelor de frontieră , în vederea asigurării respectării obligaţiilor care îi revin. În baza art. 145 al.3 c.p.p. atrage atenţia Sectiei de politie rurala Berca asupra obligaţiei de a verifica periodic respectarea măsurilor şi obligaţiilor luate faţă de inculpat”, se arată în încheierea instanței.

Primul termen dat în dosarul în care Șercăianu este judecat pentru ucidere din culpă în formă agravată  a fost stabilit pentru 20 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.