Copiii din clasele primare vor învăța cum să prevină afecțiunile dentare în cadrul campaniei „Primul ajutor pentru dințișor”, lansată de voluntarii Crucii Roșii Române în 11 județe, printre care și Buzău. Programul Școlar Colgate va ajunge în perioada noiembrie 2019 – februarie 2020 în 11 județe din România. Micuții, printre care și cei din județul nostru, vor învăța despre sănătatea lor orală și despre pașii pe care ar trebui să îi urmeze în cazul unui traumatism dentar, de la voluntarii Crucii Roșii.
„De 26 de ani, Programul Școlar Colgate oferă copiilor din România informații despre îngrijirea orală corectă, despre alimentația necariogenă și despre importanța vizitelor periodice la medicul dentist. Întrucât igiena mâinilor este esențială pentru sănătate, școlarii învață când și cum să se spele pe dinți, pornind de la motto-ul «Mă spăl pe mâini înainte să mă spăl pe dinți!»”, transmit reprezentanții Crucii Roșii România printr-un comunicat de presă.
Astfel, noua ediție „Primul ajutor pentru dințișor” vine cu informații în plus despre traumatismele dentare în copilărie. Cei mici, dar și părinții lor, vor afla, de exemplu, cum trebuie să procedeze dacă, la joacă, un dinte temporar sau definitiv este fracturat sau expulzat.
De asemenea, la finalul fiecărei lecții, copiii vor primi produse de bază pentru îngrijirea dinților, adică o periuță și o pastă de dinți, dar și un calendar unde își vor putea însemna periajului zilnic.
Totodată, părinții vor primi o broșură în care se vor regăsi sfaturi utile pentru ca cei mici să aibă un zâmbet sănătos încă din copilărie, iar școlile care vor participa în program vor primi produse pentru igiena mâinilor.
Pentru ca și alți copii să deprindă obiceiuri sănătoase, materialele din campania „Primul ajutor pentru dințișor” vor fi disponibile și online, pe site-ul programscolarcolgate.ro și pe paginile de Facebook și Instagram ale Crucii Roșii Române, anunță organizatorii.
Județele care vor participa la această ediție a campaniei „Primul ajutor pentru dințișor” sunt Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.