Poliția buzoiană anunța acțiuni suplimentare pe raza localităţilor urbane şi rurale din judeţul Buzău. În acest weekend se vor organiza şi desfăşura în sistem integrat acţiuni preventiv-reactive punctuale în scopul prevenirii și combaterii ilegalităților de orice natură, asigurării unui climat de siguranţă civică şi pentru menținerea condițiilor de siguranță a traficului rutier.
„Polițiștii vor fi la datorie pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor şi asigurarea fluenţei circulaţiei, suplimentar față de activitățile dispozitivelor din teren.
La acest sfârșit de săptămână vor acționa aproximativ 400 de poliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale urmând a beneficia și de sprijinul polițiștilor locali și al jandarmilor.
Dispozitivul curent de intervenție va fi suplimentat și cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Patrulele de ordine publică vor avea în atenție inclusiv zonele de agrement și alte zone cu risc de aglomerare, având în vedere factorul de accentuare a mobilității persoanelor.
Polițiștii de investigații criminale vor acționa în vederea descurajării persoanelor predispuse la comiterea de ilegalităţi și fapte cu violență în special în perimetrul stradal, asigurării unei riposte imediate împotriva celor nu respectă normele de convieţuire socială ori comit infracţiuni.
În atenția polițiștilor vor fi și zonele comerciale, iar verificările vor fi extinse cu privire la legalitatea desfăşurării activităţii comerciale, concordanţa între stocurile scriptice şi cele faptice de mărfuri aflate în gestiunea societăţilor comerciale, precum şi legalitatea aprovizionărilor cu marfă sub aspectul utilizării de către agenţii economici verificaţi de documente fiscale de provenienţă.
Reducerea riscului rutier rămâne o prioritate, context în care toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor vor fi amplasate în sistem „cascadă”, în special în zonele unde se înregistrau în mod obișnuit cele mai mari valori de trafic.
Poliţiştii rutieri vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a consecințelor acestora, precum și pentru verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri.
Activitățile vor avea în vedere, de asemenea, depistarea și scoaterea din trafic a șoferilor care au consumat alcool, respectarea regulilor de circulație privind limitele legale de viteză, folosirea centurii de siguranță, respectarea regulilor privind depășirea și acordarea de prioritate.” , a anunțat Biroul de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.