Atac fără precedent lansat de președintele Asociației Comunelor din România, filiala Buzău. Primarul comunei Berca, Ionel Dobrița, critică dur faptul că facturile de la energie electrică și de la gaze au crescut foarte mult, solicitând intervenția de urgență a autorităților statului pentru ca situația să fie rezolvată. 

Falimentul familiilor… falimentul instituțiilor statului…falimentul agenților economici ??
Da, din pacate asta ne așteaptă pe toți începând cu luna ianuarie!
In maxim 1 luna, vom simți asta cu toți….?
Cu toții am ajuns bătaia de joc a „deștepților” din energie, bătaia de joc a celor care se joaca cu viata noastră, cu sănătatea noastră, cu psihicul nostru.
Zilnic primim notificări, facturi sau contracte cu noile preturi la GAZ METAN și ENERGIE ELECTRICA.
Ne vine sau nu să credem, vom suferi enorm….vom plăti sau nu vom putea plăti, ne vom împrumuta de bani pentru plata facturilor sau vom accepta ca „băieții deștepți din energie” sa ne lase fără căldură și fără curent electric??
Acestea sunt întrebările pe care mi le pun zilnic de ceva timp, întrebări pe care le primesc zilnic din partea cetățenilor.
Ce pot sa răspund?
Este grav ce se întâmplă, un atac la siguranță familiilor, primăriilor….firmelor private.
Mi-a sosit acasă notificare cu noua oferta de la actualul furnizor…..da, voi avea factura începând cu 1 ianuarie 2022 de 2.5 ori mai mare !
Mi-a sosit acasă factura pe luna decembrie la gaze….șoc, de 4 ORI MAI MARE PRETUL PE METRU CUB!!!?
Cum este posibil asa ceva? Sondele sunt aceleași, hidrocentralele sunt aceleași, rețelele de cabluri pentru distribuția energiei electrice sunt aceleași, conductele de transport gaz sunt aceleași, stâlpii sunt aceiasi….
Pentru iluminatul public din comuna am primit notificare cu noul pret….vom plăti la iluminat public 1 miliard lei vechi pe luna ??!!
Pentru factura lunara a energiei electrice necesare forarii-distributiei de apa potabila în fiecare gospodărie, nu vom mai plăti 400 milioane lei vechi pe luna, ci vom plăti aproximativ 2 miliarde lei vechi pe luna…?DE UNDE VOM LUA ATATIA BANI?
Încă ma întreb…CE VOM FACE???
Vom muri de foame și de frig în casa??
Ce vom alege?
Sa lasam copiii sa moara de foame ca să putem încălzi puțin locuința? Sau vom sta în frig și în întuneric sa avem bani pentru mâncare???
Nu știu sa răspund, nu știu ce vom alege !!?
În calitate de primar și de președinte al Asociației Comunelor din Romania-filiala Buzău, fac apel STATULUI ROMAN sa intervină în regim de urgenta impotriva „băieților deștepți din energie” și sa ia masurile corecte. În caz contrar prevăd o situație mult mai dramatica decât pandemia COVID, pentru milioane de familii de romani.
PLAFONAREA ACTUALA SI COMPENSAREA FACTURILOR NU ESTE DE AJUNS!
Doamne ajuta!, este mesajul postat de primarul comunei Berca, Ionel Dobrița, pe pagina sa de facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.