Se pare că examenul de bacalaureat nu mai pune atât de mari probleme ca în anii trecuți, ori subiectele sunt mult mai ușoare, doar ca să crească procentul de promovare. Oricare ar fi varianta, la Buzău, anul acesta, procentul de promovabilitate la bacalaureat a crescut simţitor, comparativ cu anul trecut.

Dacă anul trecut, doar 50,79 dintre candidaţi au reușit să promoveze examenul de bacalaureat, anul acesta, procentul de promovare la nivelul judeţului Buzău este de 63,99, potrivit informaţiilor provizorii furnizate de MEN.

Diferenţa de procentaj, de 13 la suta este una uriașa, mai ales că mulţi dintre candidaţii care au ieșit din examenul de limba și literatura română, proba scrisa, s-au arătat dezamăgiţi pentru că le-a picat poezia și credeau că nu vor promova.

La filiera tehnologică, promovabilitatea este de 37,46 %, la filiera teoretică 88,34%, iar la filiera vocaţională, 60,18%.

La nivel naţional, rata de promovare a bacalaureatului este de 55,52%, cu aproape 10% mai mare faţă de 2012. Notele parţiale vor fi publicate la nivel naţional, astazi până la ora 12.00, iar până în această seară se pot depune contestaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.