Anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei. În acest an, însă, procesiunea de Bobotează va fi organizată, potrivit tradiției, pe malul râului Buzău, joi, 6 ianuarie.  

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, pe data de 6 ianuarie 2022 va avea loc tradiţionala procesiune de la Apa Buzăului, prilejuită de sărbătoarea Bobotezei, când se săvârşeşte sfinţirea cea mare a apei. La ora 11.45 se va pleca din faţa Catedralei „Sfântul Sava” , apoi se va trece pe la Catedrala „Înălţarea Domnului”, unde se vor alătura Înaltpreasfinţitul Ciprian şi credincioşi dornici să ia parte la această slujbă legată de Botezul Domnului.

La ora 12.30 va începe slujba de sfinţire a apei, săvârşită de către ÎPS Ciprian; ea va avea loc pe esplanada unde se află monumentul înălţat anul trecut în cinstea Sfântului Sava de la Buzău. La această sărbătoare a Buzăului sunt invitaţi toţi credincioşii şi toate oficialităţile municipale şi judeţene. Sfinţirea Apei Mari (Aghiasma) este un adevărat  medicament de vindecare a pandemiei actuale.

Mare este Dumnezeu!” , a transmis pr. prof.dr. Mihail Milea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.