Plecați prin țară pentru a-și promova cel mai recent album , băieții de la Proconsul au poposit ieri în oraș, pentru a susține la ceas de seară un concert în No Limit. Spectatorii  veniți în număr destul de mare pentru a-i vedea la lucru pe Bodo&Co au așteptat cuminți ca vedetele serii să-și facă apariția pe scenă , întîrzierea de jumătate de ceas trecînd oarecum neobservată.

Încă de la primele acorduri însă , cei prezenți s-au dovedit destul de apatici mulțumindu-se să stea lipiți de scaune , în ciuda repetatelor invitații adresate de Bodo , care îi îndemna să cînte împreună cu band-ul. Gheața s-a spart abia pe la a treia piesă din setlist ,  ”Să spargem gheața”.      A fost momentul în care s-au auzit timid din sală cîteva voci fredonînd  ”domnii ce poartă cravară /la televizor se ceartă/ne-au pus chiar și taxă pe artă”. Imediat a urmat single-ul ce dă numele albumului ”No Matter What” , primit destul de bine de asistență , cu toate că piesa a fost lansată relativ recent. Amorțeala s-a risipit odată cu coverurile : ”With or without you” piesa irlandezilor de la U2 i-a lăsat mască pe buzoieni. Interpretarea magistrală însoțită de un sunet clar ca lacrima a stîrnit ropote de aplauze. ”Let me entertain you” a consemnat primele coruri ad-hoc pe refren dar și mai mulți plătitori de bilet care s-au ridicat de la mese pentru dans.

Odată cu pauza, Bodo a mărturisit că de Buzău îl leagă multe amintiri plăcute unele datînd chiar din epoca antedecembristă :”Primul meu premiu din carieră a fost obținut la Buzău în 85 , la Top T , cu formația Asterisc.Tot atunci  i-am cunoscut pe băieții de la Demos . Doru (Constantinescu) punea mîna pe telefon , stabileam întîlniri și veneam la Buzău pentru a petrece zile și seri de neuitat în compania prietenilor de aici.”

Reîntorși pe scenă băieții au deschis a doua repriză tot cu un cover ”Personal Jesus” . Au răsunat apoi o parte din hiturile care i-au consacrat , dar și cîntece care se regăsesc pe ultimul album. Surpriza a venit odată cu apariția pe scenă a Luciei Dumitrescu , o prietenă mai veche a celor de la Proconsul. Recitalul s-a încheiat inevitavil pe acordurile de la ”Cerul” , piesă la care a cîntat întreaga asistență.

”No matter what” va fi lansat pe 9 Mai în patru orașe simultan. Venit ca o reinventare a celor de la Proconsul, conține pe lîngă colaborarea cu ”El Proyecto” și featuring-uri cu Dana Nălbaru și Anda Adam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.