Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău au deschis un dosar care vizează cauza apariției cazurilor de Covid-19, în cea mai mare unitate spitalicească din județ. Dosarul a fost întocmit în urma unei plângeri făcute de o persoană fizică. Reclamația este îndreptată împotriva Direcției de Sănătate Publică Buzău.

„La data de 22.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de „Zădărnicirea combaterii bolilor ”, prev. de art.  352 alin. 2 Cod penal, reţinându-se faptul că, o persoană fizică, a sesizat că Direcţia de Sănătate Publică Buzău, prin reprezentanţii săi legali, nu a dispus măsurile care se impuneau pentru testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de contaminare cu virusul Covid-19, la personalul medical şi non-medical care funcţionează în cadrul acestei unităţi spitaliceşti.Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi prezumţiei de nevinovăţie.”, 

se menționează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.