Profesorii care si-au castigat in instant marirea salariilor isi vor primi banii incepand cu 2012. Cel putin asa a declarat premierul Emil Boc, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca trebuie respectata legea privind salariile din invaţamint.

“Drepturile salariale castigate de profesori in instanţa vor fi esalonate la plata incepand cu 2012, intr-un cuantum si pe parcursul unui interval care vor fi stabilite dupa inventarierea tuturor sentinţelor, dar si a banilor care trebuie alocaţi de stat pentru toate salariile”, a afirmat premierul Boc.

Acesta a mai precizat ca esalonarea la plata a acestor drepturi salariale va fi reglementata prin Legea bugetului pentru anul viitor si a apreciat ca este posibil ca plaţile sa fie efectuate in intervalul 2012-2013-2014, mecanism aplicat si in cazul altor bugetari.

„Prin Legea bugetului vom stabili cat si cum, dupa inventarierea tuturor sentinţelor judecatoresti, pentru a identifica exact valoarea, si dupa ce vom stabili ce alte obligaţii salariale mai are statul”, a spus Boc.

Premierul a declarat anterior ca decizia Inaltei Curţi de Casaţie si Justiţie (ICCJ) privind cresterile salariale in educaţie va fi respectata, precizand ca aceasta se refera la drepturile salariale pentru perioada 1 octombrie 2008 – 31 decembrie 2009, care vor fi platite cand resursele economice ale tarii vor permite.

El a aratat ca sentinţele judecatoresti emise in favoarea profesorilor vor fi respectate, iar drepturile salariale castigate in instanţa vor fi reesalonate la plata in urmatorii ani, in funcţie de resursele economice.

ICCJ a admis recursul in interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la cresterile salariale in educaţie, cadrele didactice avand astfel dreptul la plata diferenţelor dintre drepturile salariale cuvenite potrivit OG 15/2008, aprobata prin legea 221.

Inalta Curte de Casaţie si Justitie a admis recursurile in interesul legii formulate de Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Galati si de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casaţie si Justitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.