Băncile comerciale vor avea program de lucru cu publicul în zilele de 24 şi 31 decembrie 2012. Astfel, acestea vor fi închise, în perioada Sărbătorilor, doar în zilele de 25 şi 26 decembrie 2012 şi în primele două zile ale anului 2013, excepţie făcând unităţile din hipermarketuri şi mall-uri. În 24 şi 31 decembrie, sistemul bancar va funcţiona normal, deoarece există o reglementare care stabileşte că sistemul naţional de plăţi şi operaţiunile pe piaţa monetară şi valutară nu pot fi întrerupte mai mult de patru zile calendaristice la rând. În cazul unor întreruperi de lungă durată, s-ar putea crea întârzieri mai mari la decontare, inclusiv pe circuitele de plăţi externe sau s-ar putea întâmpina dificultăţi la plata ratelor la credite care au date scadente în ultima săptămână din acest an.

Cea mai mare bancă după active, Banca Comercială Română a luat toate măsurile pentru a asigura colectarea numerarului de la clienţii băncii. Totodată, va fi asigurată şi alimentarea cu cash a bancomatelor, a automatelor de schimb valutar şi a maşinilor multifuncţionale. De asemenea, deţinătorii de carduri BCR vor putea face plăţi la oricare dintre comercianţii care acceptă carduri, fiind activ şi serviciul de asistenţă de urgenţă.

Toţi clienţii băncii vor avea acces la propriile resurse financiare şi vor putea să efectueze operaţiuni bancare prin serviciile disponibile, prin internet sau prin intermediul telefonului mobil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.