Agitație mare ieri la cinematograful  Dacia. Obiectivul va fi supus, se pare, în perioada următoare, unor lucrări de renovare astfel încât, până la sfârșitul acestei luni să fie redeschis publicului. Potrivit celor care lucrau ieri de zor, la Dacia vor rula proiecții 3D, fiind astfel primul cinema de acest gen din Buzău. Miercuri a fost adus și sistemul performant cu care vor fi realizate proiecțiile în sistem 3D. Aparatul este cât un birou și cântărește circa 100 de kilograme. Deschiderea oficială ar putea avea loc în a doua jumătate a acestei luni. Până atunci se lucrează intens la fațada clădirii, dar vor fi făcute modernizări și la interiorul cinematografului.

Pocesul de modernizare pare a fi derulat de RADEF (Regia Au­tonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor) cu care Primăria Buzău se judecă de mai bine de doi ani pentru preluarea cinematografului Dacia, iar ultima înfățișare era anunțată pentru luna mai.

RADEF a refuzat să îl dea în ad­ministrarea municipalităţii chiar dacă cinematograful nu mai funcţiona. Motiv pentru care Primăria Buzău a înaintat un proces în instanţă. Municipalitatea era sigură că din primăvară cinematograful va fi dat administraţiei locale, de aceea, reprezentanții Primăriei s-au gândit şi la un proiect de atragere de fonduri europene, iar  cu banii obţinuţi de la Uni­unea Europeană, Cinematograful Dacia să fie modernizat, pentru a deveni un centru cultural la care să aibă acces toţi buzoienii. Valoarea investiţiei pe care a gândit-o municipalitatea în cinematograful Dacia s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.