Buzau_Kreistourist_2011_pressentationIn judetul Buzau vor fi montate  31 panouri de orientare turistica si rutiera. Acestea vor fi amplasate in locuri vizibile (pe principalele cai rutiere de acces in judetul Buzau, respectiv pe DN10, E85, DN2B, DN2, DN2C si DN1B; in intersectiile principale de pe raza judetului, la intrarile rutiere in municipiul Buzau). Panourile ofera informatii despre: locatia Centrului de Informare Turistica din cadrul Muzeului Judetean Buzau, distanta fata de acesta, pozitionarea principalelor obiective turistice pe teritoriul Buzau raportat la punctul de amplasare al panoului.

Panourile de orientare turistica si rutiera au dimensiuni ce permit vizibilitatea optima a informatiilor iar grafica acestora asigura identitatea si specificitatea traseului.

Panourile de orientare turistică şi rutieră vor fi amplasate în locatiile preconizate dupa demararea efectivă a lucrarilor de constructie a centrului de informare turistica pe care il promoveaza si obtinerea avizelor/acordurilor/autorizatiilor de construire solicitate conform prevederilor legale.

Sunt concepute 50.000 de pliante ca un mini-ghid al judetului Buzau (in limba romana si in limbi de circulatie internationala) si ofera informatii legate de principalele evenimente culturale organizate in cadrul Muzeului Judetean Buzau si la Teatrul „George Ciprian”, date de contact ale centrului de informare turistica din cadrul muzeului si principalele servicii oferite, obiectivele turistice din judet si modalitatea de acces catre acestea, informatii despre posibilitatile de cazare existente in judet, produsele gastronomice specifice si locatiile de unde acestea pot fi procurate, modalitati de petrecere a timpului liber, un calendar al evenimentelor culturale si religioase din judetul Buzau, locuri de campare, statii de alimentare cu combustibil, date de contact ale principalilor furnizori de servicii din judetul Buzau etc.
Materialele tiparite vor fi distribuite gratuit in centrul de informare turistica si in cadrul evenimentelor culturale organizate de acesta.

Centrul de informare turistica (evidentiat printr-un marcaj corespunzator) va functiona in cadrul Muzeului Judetean Buzau, la parterul cladirii, intr-un spatiu special amenajat ce va fi dotat cu mobilier, echipamente, panouri suport pentru pliante si panou de prezentare achizitionate din  bugetul proiectului. Inregistrarea vizitatorilor centrului se va face in registrul special creat in acest scop.

Promovarea turistica a acestor obiective se va realiza cu ajutorul celor 5 touch-screen – uri achizitionate prin proiect, echipamente ce urmeaza a fi amplasate in puncte intens circulate din municipiul Buzau, respectiv: in gara Buzau, in incinta muzeului, la Biblioteca Judeteana, in centrul orasului (Hotelul Pietroasa), in apropierea unui important centrul comercial situat pe soseaua E85. Contractorul serviciului de informare si publicitate a realizat materialele de prezentare pentru touch-screen-uri, unde vor putea fi accesate informatii de interes turistic pentru judetul Buzau. Informatiile sunt furnizate atat in limba romana, cat si in limbi de circulatie internationala si cuprind: harta interactiva a judetului cu principalele obiective turistice, istoricul, programul si timpul de vizitare al acestor obiective calendar  evenimente, informatii utile, operatori de turism, mijloace de transport etc.

Contractorul serviciului de informare si publicitate a realizat materialul audio necesar pentru sistemul audio-ghid ce va functiona in cadrul Muzeului judetean si care va permite o vizitare independenta a salilor cu exponate, optimizand timpul de vizitare al turistilor. Acest sistem este foarte eficient in cazul unor vizitatori individuali sau al unor grupuri foarte mici (2-4 persoane) care nu solicita serviciile unui ghid in muzeu. Informatiile furnizate cu ajutorul acestui sistem sunt atat in limba romana, cat si in limbi de circulatie internationala.

Filmele documentare, realizate de catre contractorul serviciului de informare si publicitate, vor rula pe echipamentele video (TV cu DVD inclus) instalate in salile muzeului si contin informatii referitoare la cultura si istoria locala, cu accent pe istoricul exponatelor din sala respectiva, epoca din care acestea fac parte, traditii, obiceiuri, etnografie, mestesuguri, arheologie, arta plastica etc. Aceste filme vor rula in limba romana, titrate in limbi de circulatie internationala.

Website-ul  Centrului de informare turistica din cadrul Muzeului judetean Buzau reprezinta imaginea publica a bazei de date a centrului si ofera informatii  multilingvistice privind judetul/ regiunea,  structurile de cazare si restauratie existente, atractii turistice, servicii (ghizi, rent-a-car, rezervari bilete etc.), calendarul evenimentelor culturale/turistice desfasurate,  trasee turistice, harti, foto-video, studii,  link-uri utile.  Website-ul este prevazut cu contor de vizitare.
Pe site-ul propriu al Consiliului judetean Buzau s-a creat un link catre acest website pentru a facilita popularizarea acestuia in primii ani de functionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.