30 de elevi de la colegiul BP Hasdeu au marcat aseara in Piata Dacia din centrul orasului ziua animalelor fara stapan. Tinerii liceeni au incercat sa-i convinga pe cei aflati in fruntea administratiei locale ca uciderea cainilor maidanezi nu este o solutie. Totodata astazi, Silvia Rus, presedintele oragnizatiei de protectie a animalelor, va inmana conducerilor celor doua camere ale Parlamentului o petitie semnata de peste doua mii de elevi prin care se cere sterilizarea si nu eutanasierea ca solutie pentru cainii fara stapan.

Tinerii liceeni au ales calea unui protest in tacere cu lumanari aprinse chiar in fata Palatului Comunal. Ei spera ca si asa primarul va fi induplecat sa adopte sterilizarea pentru cainii fara stapan. Voluntarii sustin ca un ONG poate steriliza animalele fara stapan de pe strazi cu maxim 22 de euro in vreme ce eutanasierea unui patruped costa 60 de euro. Dana Mircea, presedintele Fundatiei”Semper Fidelis”, spune ca interese obscure sunt defapt in spatele intentiei de eutanasiere a maidanezilor:” dupa eutanasiere rezulta deseuri animale care trebuie incinerate, iar pretul este de 1 euro/kg, acest pret va fi platit de autoritati unei firme pe care o agreeaza”.
In Buzau, pe strazi, sunt peste doua mii de maidanezi potrivit autoritatilor, in timp ce in padocurile primariei exista spatiu doar pentru maxim 300 de patrupede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.