Peste o sută de buzoieni, membri ai ASCIOR Buzău, preoți și alți oameni care nu sunt de acord cu introducerea obligativității vaccinării, s-au adunat, astăzi, la ora 11:30, în fața Prefecturii, în semn de protest față de inițiativa legislativă ce prevede obligativitatea imunizării, proiect aflat în atenția Camerei Deputaților, după aprobarea în Senat.

Înarmați cu pancarte care conțineau mesaje anti-vaccinare obligatorie, protestatarii și-au manifestat revolta față de actul normativ aflat în dezbaterea deputaților. După mitingul din fața Casei Albe, unii dintre participanți au plecat către București, unde a fost programat un protest la nivel național.

Zilele trecute, într-un mesaj postat pe facebook, și părintele Mihail Milea a reacționat:

Dumnezeu ne-a creat liberi pe noi, oamenii. Dacă El nu ne forțează în nicio direcție, înseamnă că libertatea de a decide este un fundament antropologic, ființial, care face parte din noi și peste care nu poate trece nimeni.

Legea vaccinării obligatorie a întregii populații din România: copii, tineri, adulți, vârstnici, care se află în dezbatere urgentă pe masa Parlamentului, încalcă Constituția României, Legea Drepturilor Omului și Dreptul Pacientului.

Legea 46/2003, articolul 13 din Legea Drepturilor Pacientului, spune așa: „pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală, asumându-și în scris răspunderea pentru decizia sa”, a spus, printre altele, președintele Fundației pentru Copii „Sfântul Sava de la Buzău”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.