Rasturnare de situaţie în cazul suspectului din Pârscov acuzat de omor. Potrivit raportului medico-legal, victima ar fi decedat în urma unei crize de epilepsie, pe cadavru nefiind descoperite urme de violenţă. În primă fază, anchetatorii au luat în calcul ipoteza unei crime comise sub efectul consumului exagerat de alcool.

Bărbatul dispărut, în vârstă de 37 de ani, obişnuia să se interneze periodic la un spital de neuropsihiatrie din judeţ. De fiecare data, după o perioadă de maximum două săptămâni, acesta revenea acasă.

În ianuarie, acesta a dispărut de la domiciliu, iar părinţii au presupus că se află internat în spital. Abia după ce au trecut mai bine de trei săptămâni, părinţii s-au alertat şi au început să îl caute.

„După o lună de zile, când am văzut că nu vine, am dat telefon la spital, la Buzău, la Săpoca, şi ne-au spus că nu este internat acolo. Am fost la Poliţie la Pârscov şi le-am zis că noi credem că Viorel ăsta i-a făcut de petrecanie”, spune tatăl victimei.

Căutările au fost reluate în gospodăria localnicului indicat de părinţi ca fiindu-i victimei prieten de pahar. Poliţişti, procurori, criminalişti au întors pe dos casa şi curtea săteanului de 39 de ani asupra căruia se îndreptau toate suspiciunile.

Oamenii legii au folosit un buldoexcavator şi au adus la lumina trupul fără viata al celui dispărut. „În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au descoperit cadavrul unei persoane, existând indicii că ar fi vorba de persoana dispărută”, declară agent Cosmin Stanciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Prima ipoteză pe care au luat-o în calcul anchetatorii a fost cea de crimă. Potrivit anchetatorilor, bărbatul suspectat că şi-ar fi omorât prietenul i-ar fi luat pensia de handicap de 375 de lei pe care a folosit-o în interes personal. Bărbatul în curtea căruia a fost găsit cadavrul a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus la audieri.

Necropsia cadavrului a schimbat însă datele cazului. Anchetatorii iau în calcul că victima ar fi decedat în urma unei crize de epilepsie. Aşa se face că bărbatul de 39 de ani va fi cercetat în stare de libertate pentru omor, înşelăciune şi profanare de cadavre. Procurorii au dispus internarea pentru investigaţii la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.