Ieri, 20 septembrie a.c., a fost marcată Ziua fără persoane decedate în accidente rutiere, ocazie cu care poliţiştii rutieri buzoieni desfășurat mai multe activități preventive, fiind aplicate 190 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 95.600 de lei.

,,Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 113 conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 17 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.

Cea mai mare viteză – 156 km/ha fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 34 de ani, din Neamț, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(12), dar şi pentru alte abateri în trafic(25).

Poliţiştii au reţinut alte 2 permise de conducere pentru depășiri neregulamentare și conducerea unui vehicul sun influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care ar putea fi implicați pietoni.

Au fost depistați și sancționați contravențional 10 pietoni care și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație, iar 8 șoferi au rămas fără permisul de conducere pentru că nu au respectat prioritatea de trecere., precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.