In perioada martie – aprilie, vanatorii si padurarii din judet, insotiti de reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului, participa la actiunea de evaluare in teren a populatiilor de animale salbatice din speciile protejate (urs brun, lup, ras si pisica salbatica).

Aceste carnivore traiesc in regiunile montane si de deal acoperite cu paduri. Sunt strict protejate prin lege si vanarea lor se poate face numai prin obtinerea de derogari de la Ministerul Mediului si Padurilor.

Evaluarea se face pentru stabilirea efectivelor reale ale acestor specii si, in functie de efectivele optime pentru fiecare fond cinegetic, de nivelul pagubelor inregistrate, de tendinta si structura populatiei se vor face propuneri de cote de recolta pentru sezonul de vanatoare 2011 – 2012. Prin aceste masuri de management se urmareste mentinerea populatiilor de carnivore mari la un nivel optim, care sa le asigure supravietuirea in cadrul ecosistemelor. Acolo unde fondurile cinegetice se suprapun peste arii naturale protejate, la evaluare vor participa si administratorii ariilor naturale protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.