Buzoienii vor fi chestionati de statisticieni in perioada 7-16 mai printr-un recensamant de proba. Actiunea, derulata la nivel national, pregateste Recensamantul Populatiei si al Locuintelor din perioada 22-31 octombrie 2011.

În urma aprobarii de către Comisia Centrala de Recensamant, in judetul Buzau, recensamantul de proba se va realiza în 6 sectoare de recenzare (3 în Municipiul Buzău, 2 în comuna Cilibia si unul in comuna Verneşti). Mărimea sectorului recensamantului de proba va fi asemanatoare cu cea a recensamantului real, respectiv in jur de 100 locuinte per sector sau 300 de persoane per sector.

 In vederea asigurarii unui grad de participare a populatiei la recensamantul de proba, fara a crea confuzii care sa afecteze buna desfasurare a recensamantului propriu-zis, popularizarea actiunii din 7-16 mai se face exclusiv in localitatile cuprinse în esantionul pilot prin afise expuse la primariile locale, fluturasi distribuiti la domiciliile persoanelor ce vor fi intervievate si vizite preliminare ale recenzorilor.

„Toti recenzorii vor avea si la recensamantul de proba, ca si la cel propriu-zis, documente de identificare, pe care le vor prezenta in momentul sosirii la domiciliile intervievatilor“, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica.

Recensamantul Populatiei si al Locuintelor din luna octombrie este primul realizat dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.