Elevii buzoieni ar face orice numai să nu meargă la şcoală. Acest lucru iese cel mai bine în evidenţă, din numărul de absenţe înregitrate în perioada anului şcolar 2012-2013. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, şcolarii au acumulat aproape 1.400.000 de absenţe.

,,Dacă centralizăm absenţele de pe semestrul I, avem peste 650.000 de absenţe, dintre care doar 240.000 sunt motivate. Nici în semestrul II nu stăm prea bine pentru că deja am acumulat un număr de peste 700.000 de absenţe. Asta înseamnă un cumul total de 1.395.000 de absenţe dintre care 546.000 motivate.,, a declarat Geta Burducea, inspectorul adjunct al IŞJ Buzău.

Absenteismul în rândul elevilor buzoieni este cauzat în cea mai mare parte, de neplata banilor de navetă. La nivelul judetului Buzau ar trebui decontate până acum de Ministerul Educaţiei 4.400.000 de lei. Nu mai puţin adevărat este că nici elevii buzoieni nu se prea ,,dau în vânt,, după şcoală.

,,Ultimele evaluări arată că, din nefericire, nivelul de pregătire al elevilor este extrem de slab. În urma discuţiilor purtate cu conducerile liceelor şi şcolilor am aflat că mai ales cei din anii terminali nici nu mai vin la orele de pregătire organizate în unităţi înainte de examene. Majoritatea spun ,, de ce să mă mai duc şi aşa nu o să iau bacalaureatul sau testele.,, Este din păcate un lucru care devine tot mai existent în rândul copiilor.,, a explicat Geta Burducea.

Cele mai multe absenţe se înregistrează în rândul elevilor din unităţile de învăţământ din mediul rural. Pe de altă parte, Buzăul şi Râmnicu Sărat deţin fruntea în clasamentul abseteismului şcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.