Referendumul pentru unirea comunei Țintești cu orașul Buzău nu va fi validat, pe fondul absenteismului fără precedent de la vot din partea cetățenilor din municipiul Buzău. Aproape 11% a fost procentul celor care au mers la secțiile de votare din orașul Buzău, însemnând peste 11.500 de alegători din totalul celor peste 107.000 înscriși pe listele electorale permanente. Pragul ce trebuia atins a fost de 30%. 

Chiar la ora 23:00, ora închiderii secțiilor de votare, primarul Constantin Toma a transmis un mesaj public: 

Dragi buzoieni,
Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Țintești!

Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România.

Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca și până acum, să vă îmbunătățim viața de zi cu zi și să identificăm și să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul orașului nostru.

Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspirația, viziunea și energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului.

Mulțumesc din tot sufletul buzoienilor ce și-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca și mine, în acest proiect!

Dar, în continuare, țin să vă asigur că voi rămâne același primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine.

Doamne ajută-ne!” , a scris șeful Palatului Comunal, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de facebook.

În comuna Țintești, prezența a fost de peste 43%, fiind vorba despre peste 1500 de săteni care au mers la vot. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.