Zilele Regiei Autonome Municipale sunt numărate. RAM ar urma să-și schimbe statutul din regie în societate pentru a putea fi inițiată procedura de faliment. În acest context, Constantin Toma spune că se gândește serios să introducă sisteme de încălzire autonome în școli, pentru ca, în caz că RAM nu va mai putea funcționa, copiii să nu aibă de suferit.

Edilul șef al Buzăului spune că mulți buzoieni au ales să se debranșeze de la sistemul centralizat, iar RAM a ajuns să funcționeze doar pentru circa 10 mii de apartamente. În aceste condiții, instituția a ajuns să meargă mai mult în pierdere, în timp ce buzoienii încă branșați plătesc facturi colosale. Iar lucrurile vor deveni din ce în ce mai dificile odată ce nici o subvenție pentru plata căldurii nu va mai putea fi acordată din anul 2021.

Pentru că în multe blocuri, majoritatea familiilor s-au debranșat de la sistemul centralizat, primarul spune că cei rămași, unul sau doi proprietari, vor fi debranșați automat și ajutați să-și cumpere centrale. Însă primarul atrage atenția și celorlalți buzoieni care mai au căldură de la RAM că zilele instituției sunt numărate și trebuie să găsească variante pentru a-și instala centrale.

Potrivit primarului, Regia Autonomă Municipală are datorii de 20 de milioane de euro, iar anual înregistrează pierderi de circa un milion de euro. Pe de altă parte, municipalitatea trebuie să achite datorii de aproximativ 20 de milioane de euro, însemnând credite contractate de primărie în anii trecuți pentru plata subvenției la căldură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.