Asociaţiile de proprietari din municipiul Buzău ar putea avea în curând un nou regulament de înfiinţare, organizare şi funcţionare. Consilierul local municipal PNL Constantin Ionescu a depus la Primăria Municipiului Buzău un proiect de hotărâre privind „Managementul asociaţiilor de proprietari din municipiul Buzău“, pentru a fi însuşit, prezentat dezbaterii publice şi supus aprobării Consiliului Local Municipal.

Lipsa din cadrul legislaţiei în domeniu a activităţii asociaţiilor de proprietari, a unor responsabilităţi detaliate a tuturor reprezentanţilor asocia­ţiilor de proprietari, cât şi a proprietarilor, precum şi lipsa unor sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea diverselor atribuţiuni, au fost motivele care au stat la baza iniţiativei liberalului Constantin Ionescu. De asemenea, şi imposibilitatea de a mai putea aplica vechea hotărâre de consiliu local din anul 2006, ca urmare a apariţiei legii asociaţiilor de proprietari nr. 230/2007.

Proiectul de Regulament oferă posibilitatea de implicare şi sprijinire a reprezentanţilor asociaţiei de proprie­tari în bunul mers a activităţii, creşterea rolului, a resposabilităţii preşedintelui de asociaţie, cât şi a transparenţei activităţii şi acţiunilor în cadrul asociaţiei de proprietari, precum şi stabilirea unor atribuţiuni clare proprietarilor, în vederea eliminării anumitor acţiuni din partea unor persoane ce au  condus la pagube, disconfort şi nemulţumiri celorlalţi, precum şi creşterea profesionalismului în rândul persoanelor care deţin o funcţie în cadrul asociaţiei de proprietari, cât şi încurajarea altora de a ocupa o astfel de funcţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.