Mâine, cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, orele din şcoli vor fi suspendate. Cu toate acestea, elevii vor merge la şcoală, se va face prezenţa, iar orele vor fi înlocuite cu activităţi nonformale.

„Ziua de 5 octombrie este la nivel internaţional declarată Ziua Educaţiei. În acest context, Inspectoratul Şcolar va coordona şi supraveghea activităţile desfăşurate la nivelul instituţiilor şcolare. Fiecare va realiza un program, cu activităţi care se vor desfăşura în timpul programului şc­olar. Activităţile desfăşurate vor fi de tip dezbatere, ateliere de lucru, iar pentru cei mai mici expoziţii, concursuri, toate acestea urmărind să contureze valorizarea educaţiei. Activităţile se vor desfăşura în toate şcolile, nu va fi nici o şcoală închisă“, a declarat Maria Mona Lisa Pleşea, purtător de cuvânt al ISJ Buzău.

Ziua Internaţională a Educaţiei a fost stabilită de UNESCO în anul 1994. Această zi este marcată în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day, în engleză, sau Journée Mondiale des Enseignants, în franceză. În mai multe ţări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.