caniculaCanicula se întoarce, anunţă meteorologii. Vor urma zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius în mare parte din ţară. Pe fondul unul val de aer cald care se deplasează spre sud-estul Europei şi va staţiona inclusiv deasupra României timp de mai multe zile, canicula se va instala din nou în ţara noastră începând de joi, vineri, însă doar izolat. De sâmbătă, însă, va fi caniculă în toate zonele de podiş şi câmpie din România, temperaturile urmând să atingă şi să depăşească pragul de 35 de grade la umbră.
Stresul termic va fi deosebit de accentuat, iar temperaturile resimţite vor fi mult mai mari decât cele măsurate. În plus, şi pragul valorilor minime va fi unul ridicat, ceea ce înseamnă că vom avea nopţi tropicale.
Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână a intervalului de prognoză, de la valori medii diurne de 28 de grade pe 14 iulie, spre 34…35 de grade, în medie, în jurul datei de 20 iulie.
Totodată, temperaturile minime se vor situa între 15 şi 17 grade, în medie, în prima săptămână, iar apoi regimul termic nocturn va fi relativ constant, caracterizat de o valoare medie de 18 grade.
Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în general pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 13, 14 şi 21 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.