Au trecut 19 ani de la tragedia produsă la Boboc, pe 29 ianuarie 2004, când trei militari și-au pierdut viața, după ce s-au prăbușit cu un elicopter. Ca în fiecare an, camarazii i-au omagiat în cadrul unei slujbe de pomenire, în Baza Aeriană de la Boboc.

Se spune că aviatorii nu mor niciodată.
Ei doar decolează și nu se mai întorc….
Dar lasă în urma lor un gol , durere, și dor nemăsurat. La 19 ani de la dispariția colegilor noștri, căpitan comandor (p.m.) Fănel Belu, căpitan comandor (p.m.) Dănuț Ionel Dumitrache , sublocotenet (p.m.) Constantin Plăiașu ridicăm către cer o rugăciune și gânduri de prețuire și veșnică recunoștință. Acești eroi sunt pilda celor ce astăzi își intind aripile în zbor.

Cinste și onoare memoriei lor!
Dumnezeu să-i odihnească!
” , au transmis reprezentanții Bazei Aeriene Boboc.

  • *La 29 ianuarie 2004, un elicopter IAR 316B Alouette s-a prăbuşit în zona localităţii Poşta Câlnău din judeţul Buzău. Aeronava, care aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, executa o misiune de cercetare meteo în raionul de zbor al unităţii. Accidentul a avut drept cauză înrăutăţirea bruscă a condiţiilor meteorologice, determinată de formarea intermitentă şi deplasarea rapidă a bancurilor de ceaţă din zonă, ceea ce a generat scăderea vizibilităţii. Elicopterul a fost distrus complet în accident, iar cei trei membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.