Foc-spital-judetean_01Spitalele si maternitatile care funcţionează la nivelul judeţului Buzău sunt expuse riscului de incendii. Aceasta concluzie au tras-o reprezentanţii ISU au verificat toate cele 8 spitale, de stat sau private, de pe raza judeţului Buzău.

Neregulile care pot conduce la declanşarea unor incendii în spitalesunt materialele neignifugate folosite la amenajarea de acoperişuri sau la alte amenajări interioare, utilizarea unor centrale termice fără revizii efectuate la timp, instalaţii electrice care nu sunt izolate corespunzător, lipsa planurilor de intervenţie în caz de incendiu şi lipsa unor indicaţii, afişate la loc vizibil, pentru evacuarea pacienţilor.

Inspectorii care au verificat situaţia spitalelor au descoperit 26 de deficienţe. Ca urmare, au fost dispuse măsuri de remediere a deficienţelor, s-au dat avertismente şi au fost organizate simulări în caz de incendii cu personalul medical şi administrativ al acestor unităţi.

Cu ocazia simularilor, popierii au consatatat alte deficiente:- nu este fixat locul de adunare a salariaţilor, nu se execută verificarea saloanelor evacuate şi prezenţa salariaţilor, iar timpii de evacuare sunt prea mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.