drum-cu-zapadaInspectoratul de Poliţie Judeţean recomandă tuturor participanţilor la trafic, în contextul avertizărilor meteorologice, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.

Având în vedere că judeţul Buzău se află printre zonele pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizarea COD PORTOCALIU de ninsoare abundentă şi viscol pentru perioada 24 ianuarie, ora 18.00 – 26 ianuarie, ora 18.00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nu este absolut necesar.

Cei care nu pot amâna călătoria, sunt rugaţi să se informeze cu privire la condiţiile meteo-rutiere de pe traseele pe care intenţionează să le parcurgă, să aibă autovehiculele echipate corespunzător circulaţiei în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţionabil).

Conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante, să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte şi să utilizeze luminile de întâlnire în situaţia în care vizibilitatea va fi redusă din cauza precipitaţiilor.

Deosebit de important este să nu bruscheze comenzile autovehiculului, să folosească frâna de motor şi să se conformeze indicaţiilor poliţiştilor rutieri.

Echipajele de poliţie acţionează pe raza judeţului pentru supravegherea traficului rutier şi îndrumarea corespunzătoare a conducătorilor auto.

În situaţia în care va fi necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire, conducătorii auto sunt rugaţi să păstreze o distanţă mai mare faţă de acestea, pentru a nu îngreuna intervenţia.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.