Un român şi un spaniol vor fi judecaţi la Buzău, pentru introducerea în România, prin Portul Constanţa, a 160 de kilograme de cocaină de provenienţă boliviană, în valoare de zece milioane de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, românului Anghel Romeo Sebastian, de 30 de ani, şi a spaniolului Alvarez Moreno Ibon, 36 de ani, pentru trafic internaţional ilicit de droguri de mare risc.

Cei doi fac parte dintr-un grup infracţional organizat transnaţional de trafic de droguri, care intenţiona să introducă în România, prin Portul Constanţa, cantitatea de aproximativ 500 de kilograme cocaină, drog de mare risc, disimulată în mărfuri expediate în containere. În acest scop, aceştia au identificat o firmă înmatriculată în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş, prin intermediul căreia au efectuat un import, introducând în ţară un container, marfa declarată fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz, Bolivia. Transportul a ajuns în Portul Constanţa şi ulterior, în cadrul unei livrări supravegheate, în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş.

În 29 martie 2011, cu ocazia percheziţiei efectuate de procurorii DIICOT la sediul firmei importatoare, la efectuarea controlului fizic total asupra conţinutului containerului, s-a găsit disimulată, în compartimente special amenajate în paleţii cu scânduri, cantitatea de aproximativ 160 de kilograme de cocaină având puritatea 99 la sută.  Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmând să tranziteze teritoriul României, având ca destinaţie finală Europa de Vest. Valoarea de piaţă a drogurilor este de zece milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.