Joi, s-a încheiat procesul în care Cosmin Dan, de 22 de ani, este judecat pentru omor prin cruzimi, după ce şi-a stropit cu benzină fosta iubită şi i-a dat foc, provocându-i moartea.

A fost nevoie de şase termene pentru ca judecătorul de caz să decidă ca inculpatul să execute 24 de ani de închisoare pentru fapta sa.

Pedeapsa este compusă din 23 de ani de închisoare pentru omor calificat şi încă un an reprezentând o treime din pedeapsa pentru infracţiunea de distrugere.

În acelasi timp, instanţa a obligat inculpatul la despăgubiri în valoare de 160.000 de lei care vor ajunge la părinţii victimei.

În timp ce apropiații inculpatului, iubita și tatăl, primeau cu tristețe vestea, rudele victimei s-au arătat dezamăgite. Cel puțin închisoare pe viață ar fi meritat, spune Voica Dodan, bunica Valentinei.

Femeia de 83 de ani, din comuna Blăjani, spune că nu își mai revine după drama trăită în februarie 2019. ”Am crescut-o de mică și era sufletul nostru, aici. Pe viață trebuia să îi dea sau ca Valentina trebuia, în pământ, pedeapsa cea mai grea”, ne-a mărturisit bunica dinspre mamă a Valentinei Nica.

Nemulțumit de sentință este și Gheorghe Ghiță, văr al tatălui tinerei pe care Cosmin Dan a omorât-o prin incendiere. ”Acum ea este în pământ iar el s-ar putea să facă vreo zece ani și vine acasă. Mă întreb, dacă judecătorul acesta are copil și ar fi fost în situația Valentinei, la fel ar fi dat pedeapsa?”, spune Gheorghe Ghiță.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani.

Tragedia s-a produs în noaptea de 22 spre 23 februarie 2019. Supărat că fata ar fi încercat să-i povestească noii sale iubite despre relaţia lor, Cosmin Dan ar fi cerut ajutorul a doi prieteni, care i-ar fi adus o sticlă cu benzină.

Necropsia a arătat că Valentina Nica era vie în momentul în care focul s-a aprins şi a murit în chinuri groaznice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.