Activitățile specifice pentru deblocarea drumului forestier care face legătura între satul Plavățu și Mănăstirea Găvanu au fost finalizate. Astfel, după șapte zile de la începerea misiunii specialiștilor pirotehniști din cadrul U.S.I.S.U. – Ciolpani și I.S.U. Buzău, calea de acces a fost eliberată complet.

Intervenția a fost una contracronometru având în vedere posibilitatea ca starea meteo să se înrăutățească și să nu mai permită desfășurarea în bune condiții a activităților specifice. ,,Pe parcursul misiunii au fost executate un număr de 15 explozii controlate ale stâncilor de mari dimensiuni, fiind folosită o cantitate totală de peste 280 kg material explozibil. Zilnic, în zonă, au acționat zece pompieri cu patru autospeciale, un echipaj de jandarmi, precum și lucrători din cadrul Primăriei Mânzălești și Direcției Silvice Mânzălești cu utilajele din dotare”, anunță ISU Buzău.

Reamintim că această situație a apărut în urma seismului cu magnitudinea 5.8 grade pe scara Richter produs în județul Buzău, în data de 28 octombrie. 8 persoane au rămas din acea noapte izolate deoarece accesul auto pe drumul forestier ce face legătura între satul Plavățu și Mânăstirea Găvanu a fost blocat de stâncile căzute de pe versanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.