Oficialii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala s-au razgandit in legatura cu reorganizarea institutiei. Ei au renuntat la proiectul anuntat prin care Vama si Garda Financiara urmau sa fie desfiintate, devenind departamente ale ANAF. Insa nu au renuntat si la planul de restructurare. Mai mult, noul proiect de restructurare a Fiscului este deja finalizat urmand ca in perioada urmatoare sa fie prezentat publicului.

Sursa: Codrin PrisecaruAcest nou proiect a fost decis in interiorul institutiei si nu mai prevede desfiintarea Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii Financiare ca institutii separate. 

In prezent, chiar daca presedintii ANF si Garzii Financiare sunt vicepresedinti ai ANAF, fiind in subordinea presedintelui institutiei, la nivel local, Garda, Vama si directiile financiare nu se afla intr-o relatie de subordonare, functionand ca trei institutii diferite, explica seful ANAF.

Proiectul publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP) prevedea desfiintarea ANV si a Garzii Financiare, urmand ca acestea sa functioneze ca departamente in cadrul ANAF. A doua etapa a proiectului prevedea infiintarea a opt directii de administrare fiscala regionale.

Saptamana trecuta, Sorin Blejnar a declarat ca Romania ar putea avea opt administratii fiscale regionale si 41 de administratii judetene, pana in 2012, iar in urma acestui proces cateva mii de functionari isi vor pierde locurile de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.