Consilierii locali vor avea de adoptat miercuri, 31 octombrie, în ședința ordinară a CLM, un proiect de hotărâre care vizează modificarea preţurilor şi tarifelor locale de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pe bază de gaze naturale, practicate de Regia Autonomă Municipală „RAM“ Buzău. Conform acestui proiect, începând cu data de 1 noiembrie 2018, preţul local de facturare a energiei termice livrată populaţiei este de 250 lei/Gcal, la care se adaugă TVA. Diferenţa dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice şi preţul local facturat populaţiei se asigură din sumele provenite din împrumutul ce va fi contractat de municipiul Buzău în acest sens.

,,Întrucât Primăria Buzău nu dispune de sumele necesare în bugetul local pentru acoperirea integrală a acestei diferenţe, iar de la bugetul de stat nu se mai acordă subvenţii pentru această iarnă, propunem ca preţul local de facturare a energiei termice livrate populaţiei să fie de 250 Iei/Gcal, la care se adaugă TVA, urmând ca diferenta dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrată populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei să fie asigurată din sumele provenite dintr-un împrumut contractat în acest sens de către municipiul Buzău”, se menționează în proiectul de hotărâre.

Pentru asigurarea subvenţiei din această iarnă, Primăria Buzău va contracta un credit de 14.000.000 lei, de la Trezoreria Statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.