Astăzi, mai în glumă, mai în serios, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, au recunoscut că sunt nevoiți să apară braț la braț în campanie, în ciuda animozităților din ultimii ani.

Ultimul conflict între cei doi a fost chiar săptămâna trecută, când edilul-șef Toma a declarat, într-o ședință a PSD Buzău, că nu dorește să îl susțină pe președintele Neagu pentru un nou mandat, propunându-l candidat pe senatorul Lucian Romașcanu.

Totuși, astăzi, cei doi au afișat împăcarea, la o conferință de presă organizată în parcul de lângă Platul Comunal. Nu e alta, dar liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, le-a transmis celor doi să înceteze războiul, pentru ca partidul să nu aibă de suferit în campania electorală. Ciolacu le-a dat și “temă pentru acasă”: întocmirea unui proiect comun, pentru care Neagu și Toma să își asume și un angajament public. Așa au apărut cei doi, în fața presei.

Până și declarațiile de azi au trădat un pact de neagresiune:

Constantin Toma: Să vadă poporul că ne iubim! Luptăm împreună, ca să facem din județul ăsta o perlă.

Întrebați cum au ajuns la acest angajament, cei doi protagoniști au recunoscut că sarcina le-a fost trasată de liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu:Avem un singur răspuns, că ne-a venit de sus propunerea.” , a spus șeful Palatului Comunal.

Petre Emanoil Neagu:Domnul primar este un om spiritual. Trebuie să recunoaștem. Au fost discuții constructive.

Constantin Toma: Adică fără pumni.

Petre Emanoil Neagu: “E normal ca în urma discuțiilor să ajungem la un numitor comun: cetățenii municipiului Buzău și, implicit, ai județului Buzău.

Constantin Toma: …și domnul Marcel Ciolacu!

Petre Emanoil Neagu: “Într-adevăr, dacă vrem să facem ceva pentru cetățeni, trebuie să trecem peste orgolii și noi am trecut de fiecare dată pentru că stăpânul nostru este Măria sa, Poporul.

Nu știu despre ce vorbiți! Nu știu de unde aveți informațiile acestea!” , a răspuns Toma, întrebat cum de s-a răzgândit atât de repede în privința colaborării cu președintele Neagu.

Constantin Toma: “Da, ne dăm și mâna… așa de la doi metri. Ne dăm cu dezinfectant pe urmă.

Angajamentul semnat astăzi conține șapte proiecte comune: 

  1. Cooptarea Consiliului Județean ca membru în ADI Transport și ca acționar în TRANSBUS SA, pentru dezvoltarea transportului în comun în tot județul Buzău.
  2. Implicarea Consiliului Județean alături de Primăria Buzău pentru realizarea zonei metropolitane Buzau-(30 km).
  3. Buzăul turistic – integrarea într-un plan comun de dezvoltare a tuturor obiectivelor turistice la nivel județean, având ca pol principal municipiul Buzău.
  4. Înființarea Teatrului de Artă Buzău, teatru de repertoriu.
  5. Cooperarea pentru integrarea meșterilor și artiștilor populari din județul Buzău în procesele de educație și regenerare a Buzăului prin cultură populară și tradiții.
  6. Susținerea în comun a echipei SCM Gloria Buzău pentru evoluția în Liga I de fotbal.
  7. Realizarea unui centru en gros pentru produse agroalimentare și meșteșugărești, având ca furnizori gospodăriile și minifermele din toate localitățile județului Buzău (colectare, ambalare, prelucrare și valorificare).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.